Kiosk - kup onlineKiosk - Ladnydom.pl

Kiełbasa w glazurze miodowo-musztardowej

Wykonanie i stylizacja potraw: Marta Szczepanik-Dzikowska, zdjęcia: Jarosław Madejski, Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy

8 kawałków białej kiełbasy, olej Glazura: 2 łyżki miodu, 2 łyżki gruboziarnistej musztardy, sok z małej cytryny, 2 drobno posiekane ząbki czosnku, sól, świeżo zmielony pieprz

ONE TIME USE ONLY DO JEDNOKROTNEJ PUBLIKACJI
Fot. Jarosław Madejski
Z miodu, musztardy, soku z cytryny, czosnku, soli i pieprzu przygotowujemy glazurę. Kiełbaski wkładamy do wrzącej wody, gotujemy 3 minuty, następnie osączamy i osuszamy. Każdą kiełbaskę smarujemy przygotowaną glazurą i pieczemy na naoliwionym ruszcie 8-10 min, kilkakrotnie obracając.

    Więcej o:

Skomentuj:

Kiełbasa w glazurze miodowo-musztardowej