Gruzińska kuchnia - czas na Lula Kebab

Weber

Już dziś wypróbuj przepis na soczysty kebab podany na delikatnie chrupiącym lawaszu z dodatkami. Zapewniamy, że będzie pysznie. Zapraszamy do oglądania !

Kebab
Kebab
Fot. Weber

Kebab po gruzińsku -składniki

  • 500 g mielonego mięsa wieprzowego
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 2 ząbki czosnku
  • Po pół łyżeczki soli i pieprzu

DO PODANIA: cebula pokrojona w piórka, kolendra, sos pomidorowy, lawasz, granat

Cebulę i czosnek drobno siekamy, dodajemy do miski z mięsem. Obficie przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy jajko i mieszamy, aż masa stanie się jednolita. Formujemy kotleciki i nabijamy na szpadki do szaszłyków. Delikatnie układamy na ruszcie. Kebaby podczas grillowania często obracamy, by upiekły się równomiernie. Podajemy w lawaszu z sosem pomidorowym, posiekaną kolendrą i nasionami granatu.

Zobacz jak przygotować gruziński kebab -wideo >>>

Skomentuj:

Gruzińska kuchnia - czas na Lula Kebab