Kuchnie Świata według Webera - Arepas Lla Llanera

Weber

Teraz prezentujemy coś specjalnego pieczeń z rumsztyku wołowego która jest specjałem kowbojek. Spróbujcie sami!

Arepas Lla Llanera
Arepas Lla Llanera
Fot. Weber

Arepas z mięsem (składniki na 10 szt.)

  • 400 gr mąki z białej kukurydzy
  • 275 ml wody
  • 1 łyżeczka oleju roślinnego
  • 1 łyżeczka soli

Przygotować arepas według przepisu z poprzedniej strony.

Carne en Vara

  • górna polędwica
  • 1 duża czerwona papryka
  • 2 papryki habanero
  • 1 duża cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • świeża kolendra
  • świeża natka pietruszki
  • kmin
  • sól

Mięso powinno leżeć w marynacie co najmniej 2 godziny, a następnie pieczemy je na grillu.

Arepa Llanera – dodatki

Napełnij zwykłą arepę plasterkami mięsa, dodaj halloumi z grilla oraz plasterki pomidorów i awokado.

Ostry sos

  • 3 papryki Carolina Reaper
  • 1 czerwona papryka
  • 4 ząbki czosnku
  • dżem jeżynowy
  • ocet

Składniki zblendować i dodać do arepas.

Zobacz film>>>

 

Skomentuj:

Kuchnie Świata według Webera - Arepas Lla Llanera