Kuchnie Świata według Webera - Arepas Lla Llanera
Teraz prezentujemy coś specjalnego pieczeń z rumsztyku wołowego która jest specjałem kowbojek. Spróbujcie sami!
Arepas z mięsem (składniki na 10 szt.)
- 400 gr mąki z białej kukurydzy
- 275 ml wody
- 1 łyżeczka oleju roślinnego
- 1 łyżeczka soli
Przygotować arepas według przepisu z poprzedniej strony.
Carne en Vara
- górna polędwica
- 1 duża czerwona papryka
- 2 papryki habanero
- 1 duża cebula
- 4 ząbki czosnku
- świeża kolendra
- świeża natka pietruszki
- kmin
- sól
Mięso powinno leżeć w marynacie co najmniej 2 godziny, a następnie pieczemy je na grillu.
Arepa Llanera – dodatki
Napełnij zwykłą arepę plasterkami mięsa, dodaj halloumi z grilla oraz plasterki pomidorów i awokado.
Ostry sos
- 3 papryki Carolina Reaper
- 1 czerwona papryka
- 4 ząbki czosnku
- dżem jeżynowy
- ocet
Składniki zblendować i dodać do arepas.
Zobacz film>>>
- Więcej o: